I made this widget at MyFlashFetish.com.

Sunday, 30 September 2012

Tuesday, 25 September 2012

Remember


"Remember"
Digital arts by Kai Kasim

The Society : Samurai (w.i.p)

Samurai
w.i.p

McD sekarang pun dah keluarkan samurai burger. Sana sini nak samurai sekarang ni. Aku pun nak jugak... hahahhaa. So design kat atas ni still lagi dalam progress. Sekarang ni aku take a break dulu, tuggu bila aku rajin balik dan ilham dah mari barulah aku sambung. Inipun sekadar arwork di kala bulan mengambang. Belum ada plan apa-apa lagi untuk mengkomersilkannya. Tetapi ingat nak propose kat Noh Hujan. Kut kalo dia nak, mungkin la boleh publish untuk product clothing dia. InsyaAllah. Takpun nanti... aku print dan guna untuk diri sendiri... ahakz.

Monday, 24 September 2012

The Sense


Artwork by : Kai Kasim

::::::::


Photographer: Syamime 

Lama dah tak outing, rasa rindu pla pulak nak shoot gambar awek-awek cun. hahaha... Tapi masih belum ada kesempatan. Ini pun gambar daripada my chenta, aku mintak then aku edit - saja nak melepas rindu. Dah lama gak aku tak edit gambar potraiture. Kebetulan my chenta a.k.a Mizz Mimie ada shoot potrait semalam dengan geng-geng photog dia. Dah semakin maju skill shooting dia. Arghhh, rasa cemburu lak aku dibuatnya. Tapi takpe la, bagus untuk pendedahan dia. Nanti boleh gak dia ajar aku. Kekeke. Kepada Mizz Mimie - Sayang, u did a great job... kipidap ^^,.


Saturday, 22 September 2012

His.Tory

Digital artwork
By : Kai Kasim
Tool: Adobe Photoshop & Wacom Intous4

Hey You...


Hey You...
Adobe Photoshop + Wacom Intous4


0300 a.m
Lokasi: Workspace aku (PTTC)

Ya, ... sewaktu aku post artwork ni aku masih lagi berada di ofis untuk menyiapkan beberapa pekerjaan yang harus aku siapkan secepat yang mungkin. Sunyi. Namun  aku sengaja pasang lagu-lagu daripada band Linkin Park sekuat yang mungkin bagi memecah kesunyian pada malam ini. Biarpun di bilik illustrator cuma ada aku seorang je yang stayback, tapi mujurlah ada Aswad yang menemani - berada di bilik animator sebelah je dari bilik aku.

Dalam sibuk aku pun, sempat jugak aku curi masa sikit buat conteng-conteng. Ahakz... agak lama gak aku dah tak up apa-apa artwork. Nak dikata busy sangat tu... takde la sangat kut. Cuma aku ni pemalas sikit. Hehehe.... Tapi InsyaAllah, lepas ni aku akan rajin sikit buat artwork dan update kat blog.

Ok lah, time-time gini otak aku memang dah tepu... so tak tau la nk tulis apa-apa lagi. Terima kasih la aku ucapkan kepada korang sebab sudi jenguk kat blog aku ni. Terima kasih banyak. ^^,

Sunday, 16 September 2012

Final Syndicate

 Assalammualaikum dan salam sejahtera semua...
Diharap semuanya dalam keadaan yang baik-baik sahaja. Agak lama jugak aku tak buat work manipulasi. Kesibukan dengan jadual kerja dan dateline membuatkan aku belum ada kelapangan untuk buat work-work manipulasi ni. Tetapi alhamdulillah, dalam kesibukan yang aku terpaksa berdepan kini, aku berjaya gak buat satu work manipulasi yang entah apa-apa entah... hahahha
Erm, terkilan gak rasanya apabila aku up kat fb, quality gambarnya drop digiler-giler. Sebelum ni tak pernah plak FB buat hal... haizzz. Hope pihak FB boleh mengatasi hal ini secepat yang mungkin.

 "Final Syndicate"
Adobe photoshop cs5
Editor: Kai Kasim

The making... hehehehe

Monday, 10 September 2012

Tribute to John Lennon


In Memories
John Winston Lennon
The Beatles
(9 October 1940 - 8 December 1980)
Adobe Photoshop Cs5

Dateline...


‎Mengejar Dateline


Workspace aku 

Gambar diambil pada hari Rabu, 5 September 2012 - 1055 p.m.

Sepanjang dua bulan ini aku dan rakan-rakan terpaksa banyakkan masa untuk stay back kat ofis. Sebolehnya kitaorg taknak terlajak dateline. Tempoh masa selama dua bulan merupakan satu cabaran bagi kitaorang. Masih banyak benda nak cover. Walaupun letih, tetapi itulah hakikatnya - Dateline kena ditepati. Mudah-mudahan projek animasi Purbawara boleh disiapkan sebelum hujung tahun ni. InsyaAllah ^^,