I made this widget at MyFlashFetish.com.

Wednesday, 26 October 2011

Ultra Qalif Fan Art

Title: Ultra Qalif (Fan Art)
Original Character by Bop Hairi
Publish by Komik-M (PTS)
Tool: Adobe Photoshop Cs5 + Wacom Intous4

Akhirnya hasrat aku nak melukis Ultra Qalif (Fan Art) telah terlaksana. Aku nak ucapkan terima kasih jugak kepada pelukis asal Ultra Qalif iaitu Bop Hairi (kalau korang pernah tengok kat Youtube video iKLan Gangster, yang jadi 'Shark' tu .. itulah Bop - jangan main-main, gangster tuuu.. ahakz). Ultra Qalif charecter komik local yang cool bagi aku. Pengalaman Bop yang agak lama juga dalam penghasilan kartun dan komik membuatkan Ultra Qalif mempunyai kelainan dan auranya tersendiri. Ketulusan Bop sebagai seorang pelukis komik juga harus dipuji, kerana ketulusannya itulah dia berupaya menghasilkan komik superhero yang awesome ni. Aku harap Bop akan sentiasa berkarya dan menghasilkan komik-komik yang mantap. Aku juga berharap supaya akan ramai lagi pelukis komik tempatan mampu menghasilkan komik yang bagus dan berkualiti. Jom kita sama-sama memeriahkan dan support kepada local comics scene. Yearghhhh!!!

Terbaekkkk ^^,

Tuesday, 25 October 2011

McDonno

Title : McDonno
CRB#151 Ronald McDonald
Duration: 1 and half hour
Tool: Adope Photoshop Cs5 + Wacom Intous4

Saturday, 15 October 2011

Character Redesign Battle #149 TUAN WUJIAN (JUARA WIRA)

Title : Tuan Wujian (Kai's Version)
Media: Adobe Photoshop Cs5 + Wacom Intous4

Friday, 7 October 2011

CRB #148 DEADPOOL

Title: Deadpool 
Media: Adobe Photoshop Cs5 + Wacom Intous4

Wednesday, 5 October 2011

Wacom Tablet Untuk Di Jual

Wacom tablet untuk dijual dengan harga yang terbaik


INTOUS
Intous4 (4"x6"small)=RM859, (6"x9"medium)=RM1357, (8"x13"large)=RM1700, & (12"x19"Xlarge)=RM2859 harga terbaik in package multi use pen stand with 10 replacement nibs, bundle software adobe photoshop elements, coral painter sketch pad, autodesk sketchbook expressm, nik color efex pro and wacom brushes

CINTIQ
Cintiq 12WX RM4,550 (12.1" TFT LCD, WXGA, color digitizer w/rotation stand, grip pen & pen stand, bundle software: adobe photoshop elements & coral painter essesntials) & Cintiq 21UX RM9, 000 (21.3" UXGA w/16.77 milli. color ditizer w/rotation stand, intous3 grip pen & pen stand.


BAMBOO brand there had 4 series thats you can choose

1. Bamboo (pen & touch)= RM400 (tablet size 4"x6", black color, pen & touch, 1024 level of pressure sensitivity, touch is 2-fingger touch, 4 tablet button, square-shaped pen eraser, software: adobe phoshop element 6, ink squared deluxe.

2. Bamboo Fun (Pen & touch) = RM700 (tablet size 6"x9", silver color, pen & touch, 1024 level of pressure sesensitivity, touch is 2-finger touch, 4 tablet button, square -shaped pen eraser, software: Carcol painter essential 4, adobe photoshop element 6.

3. Bamboo Pen = RM290 (tablet size 4"x6", black color, PEN ONLY, 512 level of pressure sensitivity, NO ttablet buttons, No Pen ereaser, Software: ArtRage 2.5 

4. Bamboo touch = RM190 (tablet size 4"x6", balack color, TOUCH ONLY, 4 customizable tablet button, software: Driver CD Only.



Kepada yang berminat untuk membeli produk ini, anda bolehlah menghubungi ;-


* Cik Juliana  | 019-3132907 / 0136294393 (Dealer utama)


*Kai Kasim | 010 9788418 (tempahan untuk Sabah dan Sarawak)

Apabila dah takde menda nak dibuat.. hehehe

Title: Whatever!
Duration: 2 hour (lazy work.. ^_^ )
Media: Adobe Photoshop Cs5 + Wacom Intous4


Hmmm... masih belum tido lagi nih, jam dah nk pukul 4 pagi. Malam ni aku rasa malas pulak. Tak tau nak buat apa. Kat luar sejak dari Maghrib tadi sejuk dan hujan. Tapi sekarang dah renyai-renyai dah. Orang lain pasti dah syok tidur. Tapi mata masih belum dapat lelap. 

Dalam kepekatan malam dan dalam tak tahu nk buat menda tu, aku start buat sketching ntah ape-ape ntah aku sendiripun tak pasti, aleh2 jadi otromen pulak. Ahaks...

Buat masa sekarang ni aku kena banyak praktis melukis. Kene buat setiap hari supaya aku dapat strok lukisan yang benar-benar aku nak. =_='

Ermm... kebelakangan ni aku tetiba rasa aku minat pada aktiviti paranormal la .. tengg... tenggg... teenggg... 

Tuesday, 4 October 2011

Lim Tat ...

Title: Lim Tat (Apo?)
Media: Adobe Photoshop Cs5 + Wacom Intous4

Monday, 3 October 2011

Hye... My Name Is Kai!

Title: Hye... My Name Is Kai!
Media: Adobe Photoshop Cs5 + Wacom Intous4


Buat masa sekarang aku telah membuat beberapa eksperimentasi stroke untuk drawing aku. Aku cuba untuk lari sedekit daripada stroke yang realistik dan sekarang aku lebih berminat untuk explore stroke2 lukisan yang lebih ke arah animatik. Simple tapi nice. Harap-harap aku boleh achive stoke drawing yang aku nak... InsyaAllah ^_^

Saturday, 1 October 2011

Korra The Avatar Character Redesign

Title: Korra
Media: Adobe Photoshop CS5 + Wacom Intous4

Dulu aku minat giler kat siri animasi Avatar ni. Tapi sebab dah lama tak follow, so minat tu dah jadi gitu-gitu aje. Apabila mods Pergh.com bukak battle untuk redesign karekter Korra ni, aku sedikit excited jugak. Anyway ini aje yang mampu aku hasilkan. InsyaAllah pada yang akan datang, aku akan buat yang lebih terbaik lagi.